Allt om Sportlovin

Allt om Sportlovin

Vi samlar allt om Sportlovin på ett ställe.

  • Kan Malmö FF åstadkomma något stort under Allsvenskan 2023?




    Malmö FF är sedan länge en av Sveriges mest framstående fotbollsklubbar. Laget är alltid med i diskussioner om Allsvenskans toppositioner. Di Blåe vann guld i Allsvenskan både 2020 och 2021, och med sina många titlar och framstående prestationer både i Sverige och utanför är förväntningarna på dem alltid stora. Men hur ser det ut i år, kan MFF leva upp till förväntningarna under Allsvenskan 2023? 

    En historisk klubb

    Historiskt sett har Malmö FF varit en dominerande kraft i Allsvenskan, och fotbollsfans över hela landet kommer för alltid att vara tacksamma för att de fostrade Zlatan. Klubben har vunnit ligan flest gånger av alla och är nästan alltid en av spekulanterna när det kommer till att utmana om guldet.

    Dess framgångar i europeiska turneringar har också bidragit till att skapa Di Blåes position som en av Sveriges fotbollsgiganter. Men alla klubbar har sina upp- och nedgångar, och efter att ha tagit guld 2021 hamnade de först på 7:e plats 2022, trots att de från början var guldfavoriter. Men det tillhör det förgångna. Nu blickar vi vidare, och spanar in hur det ser ut i Allsvenskan idag. Vad är nytt inför 2023?

    Nytt för 2023

    Få säsonger börjar utan några slags förändringar i laguppställningen. Malmö FF har inför 2023 införskaffat sig flera nya spelare:

    Stefano Vecchia, 28, ytteranfallare
    Anton Tinnerholm, 32, högerback.
    Derek Cornelius, 25, mittback.
    Gabriel Busanello, 24, vänsterback.
    Taha Ali, 24, ytteranfallare.

    Vi önskar dessa nyförvärv en målfull och skadefri säsong. Förhoppningsvis kommer de att kunna bidra till att göra Malmös insats i Allsvenskan 2023 både framgångsrik och minnesvärd. Spelare som däremot lämnat är bl.a. Ola Toivonen och Jo Inget Berget.

    Ny är också huvudtränaren Henrik Rydström, som tidigare lyckats väl med IK Sirius och Kalmar FF. Men han har aldrig tidigare haft tillgång till så stora ekonomiska muskler som han nu har med Malmö. Han jobbar på att få sin nya klubb att spela ett mer passningsorienterat spel, och han kan mycket väl lyckas med att få tillbaka Malmö upp i toppstriden.

    Det är inte bara Henrik Rydström som är ny. Efter förra årets svaga resultat har även de två andra huvudtränarna bytts ut. Det är alltså ingen brist på förändringar sedan 2022. Frågan är bara om alla ska hinna bli varma i kläderna och på allvar kunna utmana i toppen i årets slutstrid.

    Skandaler

    När man hoppas på att Malmö FF ska åstadkomma något stort går tankarna främst till spännande matcher och imponerande resultat. Men dess supportrar tar ibland andra initiativ, något som spelare och ledning nog gärna skulle klara sig utan. Matchen mellan Malmö och AIK den 23/7 fick avbrytas efter skandalscener.

    Efter att AIK-supportrar hade eldat upp en Malmö FF-banderoll eskalerade stämningen, och både bengaler och knallskott brann av innan supportrar till AIK stormade planen och matchen fick avbrytas.

    Efter att stämningen lugnat ned sig en aning och planen tömts på obehöriga kunde den dock återupptas och slutade oavgjort. Detta är förmodligen ett tecken på de heta känslor supportrarna har efter förra årets svaga resultat, och på de förväntningar som finns inför årets omgång.

    Förväntningar inför 2023: Guld

    Eftersom att Malmö FF är klubben med flest titlar i både Allsvenskan och Svenska Cupen, har dess supportrar alltid höga krav och förväntningar. Det vill säga SM-guld. Inte minst sedan man 2014 kvalade in i Champions League och tack vare det fick en ekonomisk uppsving som inget annat svenskt lag kom i närheten av. En anledning till det svaga resultatet 2022 kan ha varit att laget vid sidan av Allsvenskan också hade fått lägga fokus på sin medverkan i just Champions League 2021/22.

    I år ligger dock Malmö FFs fokus enbart på Allsvenskan, förhoppningsvis kan detta bidra till att man säkrar en betydligt bättre placering än förra året.



    Sportlovin Sportlovin
    2023-09-07
    2023-09-07 från Sportlovin | Visningar: 270



    Mer om Sportlovin
    - Zlatan avslöjar hemligheten
    - Hela laget (!) är tillsalu i Man United
    - Uppgifter: Ibrahimovic får mer makt i Milan
    - Oroande bilder – Svenska stjärnan ut skadad
    -
Allt om Sportlovin

Allt om Sportlovin

Vi samlar allt om Sportlovin på ett ställe.
Gilla Sportlovin Sportlovin



Sidan laddades in på 0.0569 sekunder.